VERKANI Verkan går jakten på en bestialisk seriemördare som verkar ge sig på till synes ”helt vanliga” män. Åter igen får kriminalinspektör Sanna Johansson och hennes team ta sig an ett fall som verkar omöjligt att lösa. Sökandet efter hen får grymma hemlig­heter att krypa fram och snart inser man att mördaren med säker­het kommer att slå till igen, men när? Och var?


Fyndet av ett grymt sexualmord på en medelålders man blir starten på en tuff och nästan bisarr utredning. Sanna Johansson  och hennes kollega Kalle Karlsson får ta sig an fallet och misstänker snart att det inte handlar om någon vanlig utredning – då mordplatsen är kliniskt ren. Sanna tror inte att gärningspersonen mördar på måfå. Förövaren har samma tillvägagångssätt – med en tydlig signatur som kan kopplas till andra tidigare olösta fall. Dessa har begåtts i olika delar av landet med långa tidsintervaller mellan dåden.
Men hur hittar man en förövare som hela tiden vekar ligga steget före och som tycks vara väl insatt i polisens rutiner?
Profilerare kopplas in. Enligt deras bedömning är mördaren – med stor sannolikhet – en man som kommer från socialt välordnade förhållanden. Dock vill man inte helt utesluta att mördaren kan vara en kvinna.
Sökandet efter hen får grymma hemligheter att krypa fram och snart inser man att gärningspersonen med säkerhet kommer att slå till igen, men när? Och var?
VERKAN är en kriminalroman, med många bottnar, som smyger sig på läsaren med en känsla av total ovisshet om vad som gömmer sig i en seriemördares hjärna.
Verkan är en fristående uppföljare till Vanmakt där vi första gången stiftade bekantskap med Sanna Johansson och hennes kolleger på Stockholmspolisen.

Klicka gärna på bilden nedan för att se på trailern.
KLICKA PÅ BILDEN NEDAN FÖR ATT PROVLÄSA VERKAN