SAGT OM VANMAKT OCH DESPAIR

Maria Bielke von Sydow

"Jag vill verkligen rekommendera Lourdes Daza-Gillmans 'Vanmakt' - Lourdes är väldigt kunnig om feminism, samhällsfrågor och romanskrivande - Längtar ni efter en tjock och härlig kriminalhistoria så är det definitivt läge att läsa Lourdes Daza-Gillmans 'Vanmakt.
Lorenna G. recension på Boktipset

"Spännande och viktig!

Vanmakt är en gripande berättelse från första sidan. Läsaren tas med på en resa inte bara om ett mord på en kvinna på Djursholm, utan också på en resa som beskriver en verklighet för många utsatta kvinnor idag. Det är en berättelse om våld i vardagen, om kvinnlig hämnd, om de dolda offren, om ungdomars uppror med hjälp av social media och traditionella protester. Vi får också på nära håll följa polisinsatsen och de många utmaningar de möter.

Det är en målande berättelse som verkar vara ordentligt researchad, ett rikt persongalleri som väcker både sympati och andra känslor. Boken är hela 600 sidor, men jag kunde inte lägga ner den och sträckläste hela på en helg.

Rekommenderar! "


Så här skriver Björn Amby om Vanmakt:

http://iskugganavenbok.wordpress.com/2013/10/21/bokrecension-vanmakt-av-lourdes-daza-gillman-eget-forlag-2013/

LitteraturMagazinets recension av Vanmakt

Riktigt lovande deckardebut om kvinnovåldet - LitteraturMagazinets recension av Vanmakt, Lourdes Daza-Gillman http://www.litteraturmagazinet.se/lourdes-daza-gillman/vanmakt/recension/viola-kondracki

Recension - Stefan Dahlberg:


”LÄS nya författaren Lourdes Daza-Gillman första kriminalroman "Vanmakt". En MYCKET BRA BOK. Stor glädje att läsa en så välskriven, djup, nyanserad, varierande & fängslande bok. Mycket hög kvalitet. Läs "Vanmakt" & du får många spännande & intressanta timmar.

Bok- & Musikälskaren Stefan Dahlberg”


”Kulturjournalisten Bengt Eriksson på Kristianstadsbladet:
... en kvinnoroman, författad med driv, känsla och kraft, ja, med en sådan ilska att det blir omöjligt att hålla berättelsen ifrån sig ..."

Så här skriver "Sverige 3.0"

Det finns vissa människor som redan vid första mötet berättar saker med hela sitt väsen. De väcker din nyfikenhet med sin existens...http://sverigetrepunktnoll.com/blogg/1799/"... Din bok är en viktig skildring av ett allvarligt samhällsproblem ..."

”Varmt tack för läsupplevelsen jag fick av din bok ”Vanmakt”. Jag är mycket imponerad av ditt sätt att skriva med tanke på att det är en debutbok. Din bok är en viktig skildring av ett allvarligt samhällsproblem, där du initierat beskriver många kvinnors fruktansvärda situationer. Att denna rapport, från en av de mörkare sidorna av vår vardag, sedan även har thrillerns form gör den verkligen inte sämre. Det är spännande att följa det polisiära utredningsarbetet, vars detaljer du dessutom verkar veta i stort sett allt om. Såväl handlingen som ditt njutbara språk driver på läsningen så att man nästan får bromsa sig själv för att inte gå för fort fram. Dina iakttagelser och beskrivningar vid sidan om själva händelseförloppet, t.ex. de nyanserade personporträtten, ger en god psykologisk bakgrund. Om den mänskliga naturen tycks du veta en hel del. Det är kul att höra att du redan skriver på en ny bok för man vill gärna var med vid fler tillfällen när Sanna Johansson, Kalle Karlsson och alla de andra på enheten ger sig i kast med nya uppdrag."

Än en gång varmt tack och lycka till med fortsättningen!

Odd Zschiedrich”

"Har nu äntligen börjat läsa Vanmakt. Har svårt att lägga den ifrån mig då jag grips av handlingen. Dessutom är jag uppväxt i Djursholm.

Bo E."

"Stor eloge för den nya versionen av Vanmakt!
Jag är helt betagen, och fylld av beundran! Först av intrigerna, sedan av det otroliga research-arbete du måste ha gjort! Jag är helt så imponerad! Och lite avundsjuk! Jag påminns om Elisabeth George i ditt sätt att skriva!

Jag ser med spänning fram emot nästa del!

Carin Kalin Åkerström."

"Din bok är kraftig och skapar en törst på rättvisa.

/Kim Loughran."

"I fredags eftermiddag fick jag din bok, började läsa den och jag kunde inte lämna den ifrån mig. Igår kväll (lördag) läste jag den färdigt.
Den spännande handlingen i romanen höll mig fången från början till slut. Be...skrivningen av karaktärerna, den psykologiska aspekten, växelverkan och sambanden mellan dem, återspeglingen av den verklighet vi lever i har berört mig och fyllt mig med känslor.
Jag gratulerar dig till ett sådant gediget arbete, av hög litterär kvalitet, informativ, lätt att läsa och till din kreativitet. Mycket bra!!
Margarita Salamunović"

 "Roligt när det kommer en NY författare med en bra, MYCKET BRA BOK. Stor glädje att läsa en så välskriven, djup, nyanserad, varierande & fängslande kriminalroman som Lourdes Daza-Gillmans "Vanmakt". Jag brukar inte vara så förtjust i kriminalromaner annars men "Vanmakt" läste jag med stort intresse & nyfikenhet rakt igenom. Kuturnörden Stefan Dahlberg." Inlägg på Facebook av Stefan.

"Hej Lourdes, jag har haft det stora nöjet att läsa din bok under min semester. Jag tyckte som Thomas att det var en mycket bra bok som jag rekommenderar till andra" Inlägg på Facebook av Bengt.ENGLISH:

Brilliant books shame you don't have no 3 for download. (5 stars)

Utdrag från Amazon.co.uk - Molalene