BIOGRAFI

Lourdes Daza-Gillman (född i Bolivia) är en svensk författare som skriver kriminaldrama thrillers. Hon har en bakgrund som ingenjör, politiker och konstnär.

I början av 1970-talet, när hon bodde i London, intensifierades hennes intresse för kvinnors situation runt om i världen och alla de orättvisor som kvinnor drabbades av. De studierna och iakttagelserna fick dock stå åt sidan för en flytt till Sverige och Stockholm. Här tog en lång karriär som ingenjör hos Ericsson vid. Under hennes 28 år på Ericsson gick hon från att under tidigt 80-tal jobba med systemprogrammering, till en rad expert- och chefsroller i Sverige och utlandet.

2005 valdes Lourdes Daza-Gillman till styrelseledamot i Feministiskt Initiativ och är en av de som arbetade hårt för att FI skulle bli ett politiskt parti. Där kunde hon återuppta sitt starka intresse för jämställdhet och bland annat arbeta för att förhindra mäns våld mot kvinnor och att lyfta fram kunskap om hur barn lever under dessa förhållanden.

Lourdes Daza-Gillman är också konstnär. 1969 hade hon sin första utställning i Oxford, England. I Stockholm har hon visat olje­­målningar, skulpturer och glaskonst

För mer information besök gärna: