BOKORMEN recenserar Vanmakt.

 Ylva Lennartsson skriver i sin blogg:

"...Bokens tema - (dödligt) våld i nära relationer, och barns utsatthet - slår an en sträng i mig, och jag blir fruktansvärt illa till mods när jag läser. Handlingen är dock både högaktuell och fruktansvärt viktig, och Daza-Gillman lyckas väldigt bra med att skriva en mycket spännande och gripande bok. Både dialoger, beskrivningar och karaktärer känns trovärdiga och trots en del (men få!) beskrivningar som känns lite väl övertydliga, är detta en bok jag längtar tillbaka till då jag tvingas ta en paus.
Något jag uppskattar mycket är att vi får följa händelserna efter mordet på Ingrid ur både poliskårens och den misstänktes synvinklar, vilket gör handlingen än mer intressant.

En liten nackdel med boken är dock att det stundtals känns som om det snarare är ett uppradande av fakta om våld i nära relationer, vilket i och för sig är viktigt att lyfta fram i ljuset, men som i en skönlitterär bok kan kännas lite konstlat och malplacerat. Detta till trots tyckte jag verkligen om boken, och kan varmt rekommendera den. ..."