Sagt om "Vanmakt"

”Stor eloge för den nya versionen av Vanmakt!
 Jag är helt betagen, och fylld av beundran! Först av intrigerna, sedan av det otroliga research-arbete du måste ha gjort! Jag är helt så imponerad! Och lite avundsjuk! Jag påminns om Elisabeth George i ditt sätt att skriva!
Jag ser med spänning fram emot nästa del!
Carin Kalin Åkerström"

”Hej, Nu har jag läst ut Vanmakt och tyckte mycket om den. Spännande och bra skrivet. Ville inte lägga ifrån mig den när jag väl börjat. Hör gärna av dig när uppföljaren är klar.”
Christine Törnquist"
 
”... en kvinnoroman, författad med driv, känsla och kraft, ja, med en sådan ilska att det blir omöjligt att hålla berättelsen ifrån sig ..."
Kulturjournalisten Bengt Eriksson på Kristianstadsbladet"

"I fredags eftermiddag fick jag din bok, började läsa den och jag kunde inte lämna den ifrån mig. Igår kväll (lördag) läste jag den färdigt. 
   Den spännande handlingen i romanen höll mig fången från början till slut. Beskrivningen av karaktärerna, den psykologiska aspekten, växelverkan och sambanden mellan dem, återspeglingen av den verklighet vi lever i har berört mig och fyllt mig med känslor. 
   Jag gratulerar dig till ett sådant gediget arbete, av hög litterär kvalitet, informativ, lätt att läsa och till din kreativitet. Mycket bra!!
Margarita Salamunovic" 

”Bästa Lourdes, Varmt tack för läsupplevelsen du gav med din bok ”Vanmakt”. Jag är mycket imponerad av ditt sätt att skriva dels med tanke på att det är en debutbok och dels eftersom du skriver på ett språk, som från början inte varit ditt modersmål. Egentligen ser jag din bok som en viktig skildring av ett allvarligt samhällsproblem, där du initierat beskriver många kvinnors fruktansvärda situationer. Att denna rapport, från en av de mörkare sidorna av vår vardag, sedan även har thrillerns form gör den inte sämre. Det är verkligen spännande att följa det polisiära utredningsarbetet, vars detaljer du dessutom verkar veta i stort sett allt om.
     Det är hoppfullt att du redan skriver på en ny bok för man vill gärna var med vid fler tillfällen när Sanna Johansson, Kalle Karlsson och alla de andra på enheten ger sig i kast med nya uppdrag. Slutligen några ord om ditt språk, som driver fram läsningen så att man nästan får bromsa sig själv för att inte gå för fort fram. Iakttagelserna och beskrivningarna vid sidan om det egentliga händelseförloppet får nämligen inte förbigås t.ex. de nyanserade personporträtten, som ger en psykologisk bakgrund till varför saker sker och händelser äger rum. Än en gång varmt tack och lycka till med fortsättningen!
Odd Zschiedrich"

"Roligt när det kommer en NY författare med en bra, MYCKET BRA BOK. Stor glädje att läsa en så välskriven, djup, nyanserad, varierande & fängslande kriminalroman som Lourdes Daza-Gillmans "Vanmakt". Jag brukar inte vara så förtjust i kriminalromaner annars men "Vanmakt" läste jag med stort intresse & nyfikenhet rakt igenom. 
Kuturnörden Stefan Dahlberg."

”Har nu äntligen börjat läsa Vanmakt. Har svårt att lägga den ifrån mig då jag grips av handlingen. Dessutom är jag uppväxt i Djursholm.
Bo E."

"Hej Lourdes, jag har haft det stora nöjet att läsa din bok under min semester. Jag tyckte som Thomas att det var en mycket bra bok som jag rekommenderar till andra.
Bengt Gillman"

”… din bok är kraftig och skapar en törst på rättvisa. 
/Kim Loughran.”

”Riktigt lovande deckardebut om kvinnovåldet … 
  En uppföljare till den här boken är nästan färdigskriven. Det känns spännande och jag vill absolut läsa även den.
Litteraturmagazinet, Viola Kondracki."

 "Jag vill verkligen rekommendera Lourdes Daza-Gillmans 'Vanmakt' - Lourdes är väldigt kunnig om feminism, samhällsfrågor och romanskrivande - Längtar ni efter en tjock och härlig kriminalhistoria så är det definitivt läge att läsa Lourdes Daza-Gillmans 'Vanmakt.
Maria Bielke von Sydow"