söndag 21 mars 2021

TRIBUNALEN – En gripande kriminaldrama/thriller som skildrar barnövergrepp i ett modernt samhälle.


Till mina läsare och lyssnare: Ni kanske undrar varför min nya bok Tribunalen inte längre finns i nätbokhandeln? Jag har nyligen fått frågan av två olika förlag som gärna vill ge ut mina böcker, och jag har valt Lind & Co.  

Boken kommer ut i september med den nya titeln: FLICKAN SOM FÖLL, och den blir den första boken i en ny serie av ett antal fristående böcker.

”Hennes hår fladdrar ursinnigt och hon håller sig fast i fönsterkarmen för att inte ramla ner. Under henne jämrar sig träden i vinden, och en våldsam vindstöt kastar hennes späda kropp fram och tillbaka. Hon tittar ut mot himlen och en känsla av frihet övermannar henne. ”Andas frisk luft”, uppmanar hon sig själv och drar ett djupt andetag. Hon sluter ögonen och sträcker armarna upp i luften medan hon lutar sig framåt…”
 Kort om boken:

En ung flicka faller från femte våningen i ett höghus, och kriminalinspektör Annelie Cederborg står plötsligt inför ett av sitt livs svåraste fall. Ingen vet vem offret är och ingen vill kännas vid henne. Snart tar utredningen en fasansfull vändning – den leder till en dold del av samhället där barn är utsatta bortom vad någon kan, eller vill, föreställa sig.
 
I samma veva får hackern Nora Dahl insyn i ärendet och hon inser att det här är ett fall hon inte kan hålla sig utanför. Hon startar genast en undersökning tillsammans med sin hackergrupp som är specialiserad på att avslöja pedofiler.

Omfattande parallella utredningar pågår. Cederborg och Dahl är på väg in i en ofattbar mardröm, där det inte finns någonting som heter snabb lösning. De tvingas att ta till drastiska beslut, vars pris blir högre än vad de någonsin förväntat sig att betala.

Boken finns som e-bok (EPUB och MOBI) på Adlibris, Bokus, Amazon och andra nätbokhandlare världen över. På Amazon finns även storpocket-format.