VERKAN

Sedan Vanmakt kom ut för två år sedan har jag varit inne i en intensiv skrivarperiod, med översättning och andra projekt som berör Vanmakt, och inte minst har jag njutit av den fantastiska feedback jag mött i alla samtal med Er läsare. Under 2015 har jag jobbat på uppföljaren Verkan, och nu äntligen har e-boken släppts!

Snart släpps den även i tryckt form, men till dess kan ni följa Sanna Johansson och hennes kollegor på Stockholmspolisen vid länkarna nedan. I Verkan blir ett grymt sexualmord på en medelålders man starten på en tuff och nästan bisarr utredning. Även denna är en kriminalroman med många bottnar, som knyter an till verkliga samhällsproblem – här med något okonventionella lösningar.

http://www.adlibris.com/se/e-bok/verkan-9789198282054

Fyndet av ett grymt sexualmord på en medelålders man blir starten på en tuff och nästan bisarr utredning. SANNA JOHANSSON och hennes kollega KALLE KARLSSON får ta sig an fallet och misstänker snart att det inte handlar om någon vanlig utredning – då mordplatsen är kliniskt ren. Sanna tror inte att gärningspersonen mördar på måfå. Förövaren har samma tillvägagångssätt – med en tydlig signatur som kan kopplas till andra tidigare olösta fall. Dessa har begåtts i olika delar av landet med långa tidsintervaller mellan dåden.
Men hur hittar man en förövare som hela tiden vekar ligga steget före och som tycks vara väl insatt i polisens rutiner?

Profilerare kopplas in. Enligt deras bedömning är mördaren – med stor sannolikhet – en man som kommer från socialt välordnade förhållanden. Dock vill man inte helt utesluta att mördaren kan vara en kvinna.
Sökandet efter hen får grymma hemligheter att krypa fram och snart inser man att gärningspersonen med säkerhet kommer att slå till igen, men när? Och var?

VERKAN är en kriminalroman, med många bottnar, som smyger sig på läsaren med en känsla av total ovisshet om vad som gömmer sig i en seriemördares hjärna.
Verkan är en fristående uppföljare till Vanmakt där vi första gången stiftade bekantskap med Sanna Johansson och hennes kolleger på Stockholmspolisen.